Špagety s boloňskou směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 36 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 490.8 mg
- Vláknina 9256.5 mg
- Vitamín A 9256.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme do pánve a opečeme. Jakmile pustí slanina tuk, přidáme k ní najemno nakrájenou cibulku a zlehka opečeme. Ke slanině a cibuli přimícháme maso, které orestujeme. Poté osolíme a přidáme kmín.
-
2
K masu přidáme oloupaná a zrníček zbavená rajčata, která ještě nakrájíme na kousky. Do této směsi dále přimícháme rajčatový protlak. Celou směs nakonec podlijeme vínem. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Vše dusíme 20 minut.
-
3
Poté přidáme utřený česnek, nasekanou bazalku a ještě chvilku provaříme.
-
4
Hotovou boloňskou omáčku podáváme s uvařenými špagetami.