Špagety s boloňskou směsí

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Bazalka
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 400 g Maso mleté - mix
  • 100 g Anglická slanina
  • 450 g Rajčata
  • 1 g Paprika mletá sladká
  • 1 g Česnek
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 500 g Špagety, Makarony vařené
  • 100 ml Víno červené
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 490.8 mg
  • Vláknina 9256.5 mg
  • Vitamín A 9256.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme do pánve a opečeme. Jakmile pustí slanina tuk, přidáme k ní najemno nakrájenou cibulku a zlehka opečeme. Ke slanině a cibuli přimícháme maso, které orestujeme. Poté osolíme a přidáme kmín.

  • 2

    K masu přidáme oloupaná a zrníček zbavená rajčata, která ještě nakrájíme na kousky. Do této směsi dále přimícháme rajčatový protlak. Celou směs nakonec podlijeme vínem. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Vše dusíme 20 minut.

  • 3

    Poté přidáme utřený česnek, nasekanou bazalku a ještě chvilku provaříme.

  • 4

    Hotovou boloňskou omáčku podáváme s uvařenými špagetami.

Komentáře k receptu