Špagety se slávkami a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Spaghettini
  • 250 g Rajčata
  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Sýr Provolone
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 ml Víno bílé
  • 60 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 1 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 736 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1275 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 78.6 mg
  • Draslík 1103.7 mg
  • Vláknina 8392.5 mg
  • Vitamín A 8392.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme slávky a omyjeme, petrželku nasekáme, spaříme rajčátka, oloupeme a překrojíme na poloviny.

  • 2

    Slávky dáme do pánve, zalijeme je 1 lžící oleje a bílým vínem, posypeme nasekanou petrželkou, zakryjeme pánev pokličkou a necháme je otevřít. Vyloupeme slávky ze skořápek a dáme do mísy. Tekutinu, v níž se vařily, uschováme.

  • 3

    Oloupeme česnek a lehce rozmačkáme. Dáme společně se zbývajícím olejem do pánve a smažíme tak, aby nezhnědl. Přidáme rajčata osolíme je, posypeme špetkou pepře a za občasného míchání je asi 5 minut prudce vaříme.

  • 4

    Přidáme slávky a několik lžic tekutiny z vaření, kterou jsme si uschovali. Vaříme ještě asi 2 minury.

  • 5

    Mezitím uvaříme špagety al dente, smícháme s připravenou omáčkou. Posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu