Restované telecí alla Toscana
Suroviny
- 600 g Telecí plec
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 g Brambory rané
- 40 g Šunka dušená
- 200 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Citronová kůra
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 17 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 149 mg
- Draslík 558.2 mg
- Vláknina 2453 mg
- Vitamín A 2453 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso nakrájíme na kousky. Spolu s nasekanou šunkou a cibulí maso orestujeme ve směsi oleje a másla. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme a zvolna dusíme.
-
2
Chvíli před koncem dušení přidáme oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory a vše podusíme ještě 15 minut.
-
3
Hotový pokrm upravíme na nahřátou mísu a posypeme směsí nasekaného česneku, petrželky a nastrouhané citronové kůry.