Restované telecí alla Toscana

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí plec
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Brambory rané
  • 40 g Šunka dušená
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 149 mg
  • Draslík 558.2 mg
  • Vláknina 2453 mg
  • Vitamín A 2453 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso nakrájíme na kousky. Spolu s nasekanou šunkou a cibulí maso orestujeme ve směsi oleje a másla. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme a zvolna dusíme.

  • 2

    Chvíli před koncem dušení přidáme oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory a vše podusíme ještě 15 minut.

  • 3

    Hotový pokrm upravíme na nahřátou mísu a posypeme směsí nasekaného česneku, petrželky a nastrouhané citronové kůry.

Komentáře k receptu