Roštěná vídeňská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 46 g
- Sodík 322 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 126.6 mg
- Draslík 786.9 mg
- Vláknina 4321.3 mg
- Vitamín A 4321.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi na rozehřátém másle osmahneme za občasného míchání 4 oloupané, na kolečka nakrájené cibule.
-
2
Na velké pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm opékáme osolené a opepřené roštěnky z každé strany asi 2 minuty. Opečené vyjmeme a zabalíme do alobalu.
-
3
Do pánve vsypeme zbylou cibuli nakrájenou na kostičky, poprášíme moukou a dozlatova opečeme. Přilijeme vývar a zprudka povaříme do zhoustnutí. Osolíme a opepříme.
-
4
Z pánve vyjmeme kolečka cibule na papírovou utěrku.
-
5
Roštěnky upravíme na nahřáté talíře, přelijeme šťávou a ozdobíme osmaženou cibulí.