Roštěná vídeňská

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 720 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 5 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.83 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 629 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 126.6 mg
  • Draslík 786.9 mg
  • Vláknina 4321.3 mg
  • Vitamín A 4321.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi na rozehřátém másle osmahneme za občasného míchání 4 oloupané, na kolečka nakrájené cibule.

  • 2

    Na velké pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm opékáme osolené a opepřené roštěnky z každé strany asi 2 minuty. Opečené vyjmeme a zabalíme do alobalu.

  • 3

    Do pánve vsypeme zbylou cibuli nakrájenou na kostičky, poprášíme moukou a dozlatova opečeme. Přilijeme vývar a zprudka povaříme do zhoustnutí. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Z pánve vyjmeme kolečka cibule na papírovou utěrku.

  • 5

    Roštěnky upravíme na nahřáté talíře, přelijeme šťávou a ozdobíme osmaženou cibulí.

Komentáře k receptu