Lasagne s pestem a sardelkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 37 g
- Sodík 2602 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 52.7 mg
- Draslík 414 mg
- Vláknina 3079 mg
- Vitamín A 3079 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sardele vykucháme, odtrhníme hlavičky, vyjmeme páteř. Pokrájíme na kousky. Omyjeme lístky bazalky, oloupeme česnek, pokrájíme na menší kousky. Fazolky nakrájíme na malé kousky.
-
2
Piniová semínka jemně nasekáme společně s česnekem a dáme směs do mísy. Jemně nasekáme lístky bazalky a přidáme do mísy se špetkou soli. Přidáme nastrouhaný parmazán, vše promícháme. Za stálého míchání postupně přiléváme olej, abychom vymíchali hladkou a jednolitou omáčku - pesto.
-
3
V nepřilnavé pánvi necháme asi minutu smažit kousky sardelek. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem. V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody, do které dáme fazolky a těstoviny.
-
4
Oboje uvaříme. Jakmile budou těstoviny at dente (poloměkké), obojí scedíme a zalijeme směs fazolek a těstovin připravenou omáčkou (pestem), rozředěnou 3-4 lžícemi vody, ve které se vařily těstoviny s fazolkami. Nakonec vmícháme kousky sardelek a hotový pokrm podáváme.