Kapr na červeném víně
Suroviny
- 5 g Tymián čerstvý
- 5 g Jíška instantní
- 20 g Máslo čerstvé
- 1200 g Kapr obecný
- 20 g Celer - nať
- 15 g Petržel kudrnka
- 500 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sardelová pasta
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 15 g
- Sodík 233 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 136 mg
- Draslík 822.9 mg
- Vláknina 1111.3 mg
- Vitamín A 1111.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra zbavíme šupin, očistíme a vložíme do pekáčku. Přisypeme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, posekanou petrželku, tymián, bobkový list, posekanou celerovou nať, osolíme, opepříme a podlijeme červeným vínem. Pečeme při střední teplotě 40 minut.
-
2
Kapra vyjmeme a upravíme na oválný talíř. Omáčku v pekáčku zahustíme jíškou, přidáme lžíci másla, lžičku sardelové pasty a ještě 5 minut povaříme. Přecedíme přes sítko a kapra na talíři omáčkou přelijeme.