Závin s jablky

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 85 g Hrozinky
  • 100 g Cukr krupice
  • 30 g Strouhanka
  • 55 g Ořechy vlašské
  • 170 g Máslo čerstvé
  • 500 g Listové těsto
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 8 ks Jablka
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Rum
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 909 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 39 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 59 mg
  • Draslík 441.6 mg
  • Vláknina 15417 mg
  • Vitamín A 15417 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečícím papírem.

  • 2

    Hrozinky namočíme do rumu.

  • 3

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na tenké plátky. V míse plátky smícháme se skořicí, cukrem, strouhanou citronovou kůrou a šťávou. Poté vmícháme hrozinky a posekané ořechy.

  • 4

    Troubu si předehřejeme na 190°C.

  • 5

    Na mírně pomoučeném vále rozválíme těsto do tvaru obdélníku. Potřeme je rozpuštěným máslem a posypeme strouhankou, lžící poklademe těsto jablkovou směsí a srolujeme. Závin položíme na plech švem dolů, aby se nám při pečení nerozevřel.

  • 6

    V předehřáté troubě pečeme asi čtyřicet pět minut. Hotový závin posypeme moučkovým cukrem. Můžeme závin podávat teplý i studený.

Komentáře k receptu