Topinky s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 20 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 38 mg
- Draslík 1194.2 mg
- Vláknina 33520 mg
- Vitamín A 33520 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Spaříme rajčata ve vařící vodě, oloupeme je, zbavíme semínek a nahrubo nasekáme. Dáme je cedníku a necháme okapat. Oškrábeme mrkev, oloupeme cibuli a stroužek česneku. Zeleninu nasekáme a mrkev pokrájíme na kolečka.
-
2
Do hrnce nalijeme 1 litr vody, přidáme mrkev, cibuli, kousek citronu, bobkovy list, snítku petrželky, tymián, zrnka pepře a uvedeme vodu do varu. Osolíme ji a necháme vařit asi 10 minut. Přidáme tuňáka, 7-8 minut ho povaříme, a pak maso opatrně vyjmememe.
-
3
Do pánve nalijeme 3 lžíce oleje, necháme ho rozpálit, přidáme plátek tuňáka a po obou stranách ho osmažíme. Potom ho opatrně
-
4
vyjmeme a necháme vychladnout. Kapary nasekáme s česnekem a zbylou petrželkou. Dáme vše do mísy a promícháme se lžící
-
5
oleje. Tuňáka nakrájíme na tlustší proužky, dáme je do mísy s kapary a obalíme je ve směsi kaparů, petrželky, česneku a oleje.
-
6
Z krajíců odkrojíme kůrky, nakrájíme je na trojúhelníky a opečeme v troubě předehřáté na 180 °C. Na trojúhelníčky chleba navršíme nasekaná rajčata, která jsme předtím promíchali se solí a trochou oleje, nahoru položíme porci obaleného tuňáka a podáváme.