Truffels z čisté čokolády s likérem Grand Marnier

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Čokoláda hořká
  • 100 g Kakao - prášek
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Likér Grand Marnier
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 11.6 mg
  • Draslík 376 mg
  • Vláknina 12240 mg
  • Vitamín A 12240 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dezert připravujeme den předem. Čokoládu nasekáme na kousky a přelijeme ji vroucí smetanou. Za stálého míchání přidáme máslo a přilijeme likér. Vše dobře promícháme a hladkou směs necháme při pokojové teplotě asi 1h odpočívat.

  • 2

    Z hmoty vytvoříme kuličky, naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme v lednici ztuhnout.

  • 3

    Zbylou čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni, přelijeme jí vychlazené truffels, obalíme je v kakau a necháme 12hodin odpočívat při pokojové teplotě.

Komentáře k receptu