Omeleta Parmentier
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 197 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 12 g
- Sodík 443 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 491.2 mg
- Draslík 430.2 mg
- Vláknina 3106.3 mg
- Vitamín A 3106.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a vaříme ve slané vodě 10 minut.
-
2
V misce rozšleháme vejce, osolíme a opepříme.
-
3
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme brambory, posekanou petrželku a nalijeme rozšlehaná vejce. Promícháme a smažíme po obou stranách dozlatova.
-
4
Bramborovou omeletu podáváme s čerstvou zeleninou jako snídani.