Omeleta se šťovíkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 20 g Petržel kudrnka
  • 30 g Šťovík
  • 1.2 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Rajčata
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Rohlíky bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 491.2 mg
  • Draslík 359 mg
  • Vláknina 9409 mg
  • Vitamín A 9409 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy šťovíku posekáme nadrobno, v misce rozšleháme vejce, přidáme špetku soli, pepře, přimícháme šťovík a vlijeme na rozpálené máslo do pánve. Omeletu opečeme po obou stranách dozlatova.

  • 2

    Přendáme na talíř a povrch omelety ozdobíme plátky rajčat a sekanou petrželkou.

  • 3

    Podáváme jako snídani s bílým pečivem.

Komentáře k receptu