Bochánky s rajčaty
Suroviny
- 65 g Šunka dušená
- 1 špetka Sůl
- 0.25 šálek Rajčata sušená sterilovaná
- 2 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.333333 šálek Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Tuk rostliný
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 17 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 22.6 mg
- Draslík 205.6 mg
- Vláknina 4411.6 mg
- Vitamín A 4411.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme plech na pečení, který pomažeme tukem a posypeme moukou. Troubu předehřejeme na 200 °C.
-
2
V míse promícháme mouku, papriku, sůl, hořčici, máslo, bazalku, rajčata, šunku a za stálého hnětení přidáváme mléko. Vzniklé těsto neválíme, jen lehce protáhneme rukama, aby vytvořilo obdélník.
-
3
Nožem vykrajujeme malé čtverce, které klademe na připravený plech.
-
4
Nakonec jednotlivé bochánky potřeme mlékem a lehce posypeme paprikou.
-
5
Pečeme 15 minut dozlatova.