Babiččina míchaná vajíčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 27 g
- Sodík 308 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 520.7 mg
- Draslík 166.7 mg
- Vláknina 533 mg
- Vitamín A 533 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kůrky z bílého chleba nakrájíme na kostičky, dušenou šunku pokrájíme také na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a kostičky chleba a šunky zprudka opečeme.
-
2
Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme lžíci másla, přilijeme rozšlehaná vejce, dřevěnou vařečkou stále mícháme, až začnou vejce tuhnout. Osolíme a opepříme. Pánev odstavíme a vejce rozdělíme na tři talířky. Na povrch vajíček přidáme lžíci chlebových kůrek a lžíci opečené šunky.
-
3
Takto připravená vejce podáváme jako výbornou snídani.