Babiččina míchaná vajíčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 30 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Šunka dušená
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 520.7 mg
  • Draslík 166.7 mg
  • Vláknina 533 mg
  • Vitamín A 533 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kůrky z bílého chleba nakrájíme na kostičky, dušenou šunku pokrájíme také na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a kostičky chleba a šunky zprudka opečeme.

  • 2

    Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme lžíci másla, přilijeme rozšlehaná vejce, dřevěnou vařečkou stále mícháme, až začnou vejce tuhnout. Osolíme a opepříme. Pánev odstavíme a vejce rozdělíme na tři talířky. Na povrch vajíček přidáme lžíci chlebových kůrek a lžíci opečené šunky.

  • 3

    Takto připravená vejce podáváme jako výbornou snídani.

Komentáře k receptu