Myslivecká vajíčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 31 g
- Sodík 616 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 514.7 mg
- Draslík 676.8 mg
- Vláknina 1719.5 mg
- Vitamín A 1719.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpustíme polovinu másla, drůbeží játra nakrájíme na nudličky, žampióny na plátky, šalotku nadrobno a na másle vše zprudka orestujeme. Osolíme a opepříme, zakápneme mysliveckou nebo divokou omáčkou, podlijeme vývarem, promícháme a dusíme, dokud se tekutina neodpaří.
-
2
Na jiné pánvi rozpustíme zbylé máslo, rozklepneme čtyři vejce a usmažíme jako volská oka.
-
3
Upravíme na dva talíře vždy po dvou vejcích a obložíme orestovanou směsí z první pánve. Na každý talíř ještě přidáme lžíci nakládaného hrášku bez nálevu.