Chleba se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 17 g
- Sodík 545 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 41.5 mg
- Draslík 162.1 mg
- Vláknina 9249.5 mg
- Vitamín A 9249.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si chlebíčkovou formu, kterou vymažeme tukem.
-
2
V misce smícháme vlažné mléko s droždím. Na sporáku rozpustíme máslo a necháme zchladnout.
-
3
Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme droždí, máslo a směs řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse zhruba dvě a půl hodiny kynout. Do vykynutého těsta vmícháme nastrouhaný sýr, utvoříme veku, kterou přetočíme, abychom utvořili jeden "závit" a dáme dokynout do formy. V troubě předehřáté na 200°C pečeme asi patnáct minut, poté teplotu snížíme na 190°c a chleba pečeme asi půl hodiny dokud nezezlátne. Na mřížce necháme chleba vychladnout.