Penne s mořským ďasem
Suroviny
- 225 g Rajčata
- 400 g Těstoviny Penne
- 340 g Mořský ďas
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Chilli paprička sušená
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 1 šálek Víno bílé
- 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 13 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 21.3 mg
- Draslík 541.5 mg
- Vláknina 2175.3 mg
- Vitamín A 2175.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vložíme rajčata a přelijeme vroucí vodou. Necháme 30 vteřin, pak je oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme.
-
2
V hrnci rozehřejeme 3 lžíce oleje a osmažíme nakrájený česnek a drcené chilli papričky. Přidáme rybu nakrájenou na kousky, sůl, pepř a oregano. Vše krátce orestujeme. Přelijeme vínem a chvíli púovaříme.
-
3
Mezitím si uvaříme v osolené vodě těstoviny a po zcezení je dáme do servírovací mísy. Smícháme se zbytkem oleje a přelijeme omáčkou.
-
4
Posypeme petrželkou.