Marinované ústřice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 250 ml Víno bílé
  • 100 ml Omáčka ústřicová
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 6 ks Ústřice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 757 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 3447 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 300 mg
  • Draslík 1239.5 mg
  • Vláknina 2600 mg
  • Vitamín A 2600 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na jednu porci použijeme 6 ústřic.

  • 2

    Do hrnce nalijeme bílé kvalitní víno, přidáme posekané bylinky a přivedeme k varu. Ústřice otevřeme až tehdy, kdy se víno začne vařit. Vložíme do bylinkového vína a krátce povaříme. Víno nesmí hodně vřít, jen lehce probublávat.

  • 3

    Odstavíme z ohně a ústřice necháme vychladnout ve víně, ve kterém se vařily.

  • 4

    Upravíme do skleněné misky nebo pohárku a podáváme s lehce ostrou ústřicovou omáčkou, do které vmícháme trochu bylinkového vína z hrnce, ve kterém se ústřice vařily.

Komentáře k receptu