Plněné zelné listy (
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
- 150 g Šunka dušená
- 1 kávová lžička Muškátový oříšek
- 3 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 1 ks Petržel kořen
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Strouhanka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 6 plátek Zelí hlávkové bílé
- 6 plátek Anglická slanina
- 5 l Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 199 g
- Sodík 2331 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 135.9 mg
- Draslík 847.5 mg
- Vláknina 9097.5 mg
- Vitamín A 9097.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velké zdravé listy zelí vypereme a necháme krátce přejít varem ve vodě. Mleté maso smícháme se strouhankou, drobně nakrájenou cibulí a se šunkou nakrájenou na kostičky, anglickou slaninou, kořením a žloutky. Přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř.
-
2
Směs rozprostřeme na připravené a okapané zelné listy, zabalíme, ovineme velkými plátky slaniny a převážeme nití.
-
3
Závitky naskládáme do kastrolu, přidáme zeleninu (mrkev, pórek, petržel) a cca 45 minut dusíme v hovězím vývaru.
-
4
Hotové podáváme přelité vývarem.