Jehněčí podušené v koření
Suroviny
- 200 g Hrozinky
- 800 g Jehněčí plec
- 125 ml Jogurt bílý
- 20 ml Citronová šťáva
- 375 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Kari koření
- 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.25 polévková lžíce Zázvor mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 18 g
- Sodík 651 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 138.1 mg
- Draslík 1055.7 mg
- Vláknina 5400.8 mg
- Vitamín A 5400.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
Maso okořeníme a na másle ho ze všech stran orestujeme dohněda.
-
3
Ve stejné pánvi restujeme cibuli, česnek a až zesklovatí, přidáme kari, koření, mouku a smažíme další minutu za neustálého míchání. Poté přidáme vývar, hrozinky a maso. Vše za občasného míchání hodinu dusíme pod pokličkou.
-
4
Ke konci vmícháme jogurt, šťávu a podáváme.