Závitky z uzenáčů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 127 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 11 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 5 mg
- Draslík 39.5 mg
- Vláknina 1007.2 mg
- Vitamín A 1007.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 310.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety uzenáčů namočíme na 20 minut do mléka, čímž je trochu odsolíme. Scedíme a necháme okapat. Filety zevnitř potřeme pikantní hořčicí, posypeme najemno posekanou cibulkou, zabalíme jako závitky a zpevníme párátkem. Vložíme do mísy a přidáme mlíčí.
-
2
Do kastrůlku nalijeme ocet, přidáme petželku, tymián a bobkový list. Povaříme pět minut, ocet scedíme, horký nalijeme na závitky s mlíčím a necháme vychladnout.
-
3
Závitky vyjmeme, mlíčí s octem propasírujeme přes sítko, přilijeme olej, nalijeme zpátky na závitky a necháme 1 hodinu marinovat.
-
4
Podáváme vychlazené.