Závitky z uzenáčů

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 30 g Hořčice
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 120 g Mlíčí z kapra
  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 250 ml Ocet vinný
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Uzenáče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 127 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 5 mg
  • Draslík 39.5 mg
  • Vláknina 1007.2 mg
  • Vitamín A 1007.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 310.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety uzenáčů namočíme na 20 minut do mléka, čímž je trochu odsolíme. Scedíme a necháme okapat. Filety zevnitř potřeme pikantní hořčicí, posypeme najemno posekanou cibulkou, zabalíme jako závitky a zpevníme párátkem. Vložíme do mísy a přidáme mlíčí.

  • 2

    Do kastrůlku nalijeme ocet, přidáme petželku, tymián a bobkový list. Povaříme pět minut, ocet scedíme, horký nalijeme na závitky s mlíčím a necháme vychladnout.

  • 3

    Závitky vyjmeme, mlíčí s octem propasírujeme přes sítko, přilijeme olej, nalijeme zpátky na závitky a necháme 1 hodinu marinovat.

  • 4

    Podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu