Hovězí maso na švestkové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Česnek
  • 250 g Hovězí maso zadní
  • 15 g Zázvor celý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Povidla švestková
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 38.1 mg
  • Draslík 38.7 mg
  • Vláknina 382.5 mg
  • Vitamín A 382.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hlubší míse smícháme švestková povidla, sojovou omáčku, sherry, olej, nastrouhaný zázvor, nasekané papričky a nadrcený česnek.

  • 2

    Připravenou omáčkou potřeme maso a dáme péct do trouby. Pečeme 30 minut při 170 °C.

  • 3

    Podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu