Krevety na česneku, petrželi a chilli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 35 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 171.5 mg
- Draslík 71.3 mg
- Vláknina 2642 mg
- Vitamín A 2642 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme olivový olej, citronovou šťávu, dva prolisované stroužky česneku, nasekané chilli papričky a ve směsi necháme marinovat krevety přibližně dvě až tři hodiny.
-
2
Poté krevety obalíme v mouce a zprudka je smažíme na pánvi s olejem asi dvě až tři minuty. Pak z nich necháme okapat přebytečný tuk a podáváme s petrželí a plátky citronu.