Krevety na česneku, petrželi a chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Krevety tygří - loupané
  • 60 g Mouka polohrubá
  • 40 ml Olej olivový
  • 150 ml Olej stolní
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 171.5 mg
  • Draslík 71.3 mg
  • Vláknina 2642 mg
  • Vitamín A 2642 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme olivový olej, citronovou šťávu, dva prolisované stroužky česneku, nasekané chilli papričky a ve směsi necháme marinovat krevety přibližně dvě až tři hodiny.

  • 2

    Poté krevety obalíme v mouce a zprudka je smažíme na pánvi s olejem asi dvě až tři minuty. Pak z nich necháme okapat přebytečný tuk a podáváme s petrželí a plátky citronu.

Komentáře k receptu