Muffiny s jogurtem
Suroviny
- 55 g Máslo čerstvé
- 170 g Mouka pšeničná celozrnná
- 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 65 ml Citronová šťáva
- 250 ml Jogurt bílý
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 22 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 115.7 mg
- Draslík 334.1 mg
- Vláknina 13607.2 mg
- Vitamín A 13607.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si formu na 12 kusů muffin a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 190°C.
-
2
V kastrole necháme rozpustit med s máslem a necháme zchladnout. V míse umícháme jogurt s vejci, citronovou šťávu, strouhanou citronovou kůru, přidáme med s máslem. Do jiné nádoby prosejeme suché přísady. Do sypké hmoty vlijeme jogurtovou směs a rychle promícháme. Formičky naplníme asi do 2/3 a pečeme zhruba 20 minut (hotové muffiny se po zmáčknutí musí zvednout). Vyklopíme a podáváme teplé.