Mražené ovoce polité bílou čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 17 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 13 mg
- Draslík 240.5 mg
- Vláknina 7200 mg
- Vitamín A 7200 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vybrané mražené ovoce necháme nejprve rozmrznout, aby jsme mohli oddělit jednotlivé kusy. Ty následně rozdělíme do připravených misek na servírování.
-
2
Bílou čokoládu nasekáme na menší kousky, aby se nám rychleji rozpustila a spolu s 5ti lžícemi netučného jogurtu ji ohříváme 5 minut na mírném ohni za občasného míchání. Směs se nám musí úplně rozpustit, ale nesmí dojít k jejímu vaření.
-
3
Připravenou teplou čokoládovou směs naléváme přímo na zmrzlé ovoce.