Hovězí plátky na žampionech

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 25 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Tuk
  • 1 g Kmín celý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1028 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 53 mg
  • Draslík 96 mg
  • Vláknina 1469 mg
  • Vitamín A 1469 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okrajích nařízneme blány, osolíme, opepříme a opečeme zprudka po obou stranách na části tuku.

  • 2

    K tuku od opékání plátků přidáme ještě zbytek nepoužitého tuku a dorůžova v něm osmažíme cibuli nakrájenou na drobno. Zalijeme ji vodou, vložíme opečené plátky, přidáme kmín a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.

  • 3

    Plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Nejméně 20 minut vaříme.

  • 4

    Nakonec šťávu procedíme zpět na plátky, přidáme očištěné, opláchnuté, na plátky nakrájené žampiony, podušené na tuku a ještě přisolíme podle chuti a krátce povaříme.

Komentáře k receptu