Polévka Šči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1107 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 85.3 mg
- Draslík 691 mg
- Vláknina 4553.7 mg
- Vitamín A 4553.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme moukou, promícháme a chvilku smažíme, dokud mouka nezačne zlátnout.
-
2
Kysané zelí scedíme, rukou trochu vyždímáme, abychom se zbavili přebytečné tekutiny, a zelí trochu pokrájíme. Zelí přidáme do hrnce, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
-
3
Jakmile se polévka začne vařit, přidáme maso, posekanou petrželku, bobkový list, osolíme a opepříme. Vaříme 2 hodiny.
-
4
Z uvařené polévky vyndáme bobkový list, maso nakrájíme na kousky a vložíme do polévkové mísy. Na něj nalijeme polévku a podáváme s kysanou smetanou, kterou vlijeme do omáčníku.