Polévka Šči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 500 g Zelí kysané
  • 400 g Telecí hruď
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1107 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 85.3 mg
  • Draslík 691 mg
  • Vláknina 4553.7 mg
  • Vitamín A 4553.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme moukou, promícháme a chvilku smažíme, dokud mouka nezačne zlátnout.

  • 2

    Kysané zelí scedíme, rukou trochu vyždímáme, abychom se zbavili přebytečné tekutiny, a zelí trochu pokrájíme. Zelí přidáme do hrnce, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.

  • 3

    Jakmile se polévka začne vařit, přidáme maso, posekanou petrželku, bobkový list, osolíme a opepříme. Vaříme 2 hodiny.

  • 4

    Z uvařené polévky vyndáme bobkový list, maso nakrájíme na kousky a vložíme do polévkové mísy. Na něj nalijeme polévku a podáváme s kysanou smetanou, kterou vlijeme do omáčníku.

Komentáře k receptu