Italská polévka Minestrone
Suroviny
- 15 g Celer řapíkatý
- 150 g Brambory
- 150 g Hrášek
- 60 g Fazole bílé
- 100 g Rýže loupaná
- 80 g Brukev řepka
- 15 g Kerblík
- 100 g Zelí hlávkové bílé
- 15 g Bazalka
- 80 g Karotka
- 60 g Slanina vepřová
- 40 g Anglická slanina
- 2 kávová lžička Sůl
- 3 ks Rajčata
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Bujón hovězí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 16 g
- Sodík 60319 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 18.5 mg
- Draslík 1564.6 mg
- Vláknina 9051.3 mg
- Vitamín A 9051.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu pokrájíme na velmi malé kousky a pokrájíme na slabé proužky nebo nastrouháme nahrubo, vložíme do hrnce, trochu osolíme a dáme na oheň. Jakmile se začne trochu škvařit, přidáme zeleninu. Karotku, brambory a brukev nakrájené na kostičky, list řapíkatého celeru posekaného na jemno, srdíčko zelí pokrájeného na proužky a oloupaná, jádřinců zbavená rajčata pokrájená nadrobno. Zalijeme vývarem a vaříme 30 minut.
-
2
Nyní přidáme čerstvý hrášek, mladé fazolky a rýži. Vaříme dalších 40 minut. Minutu před koncem vaření přidáme 2 prolisované stroužky česneku, posekanou bazalku a kerblík.
-
3
Podáváme v polévkové míse s bílým pečivem.