Italská polévka Minestrone

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 15 g Celer řapíkatý
  • 150 g Brambory
  • 150 g Hrášek
  • 60 g Fazole bílé
  • 100 g Rýže loupaná
  • 80 g Brukev řepka
  • 15 g Kerblík
  • 100 g Zelí hlávkové bílé
  • 15 g Bazalka
  • 80 g Karotka
  • 60 g Slanina vepřová
  • 40 g Anglická slanina
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Bujón hovězí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 60319 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 18.5 mg
  • Draslík 1564.6 mg
  • Vláknina 9051.3 mg
  • Vitamín A 9051.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu pokrájíme na velmi malé kousky a pokrájíme na slabé proužky nebo nastrouháme nahrubo, vložíme do hrnce, trochu osolíme a dáme na oheň. Jakmile se začne trochu škvařit, přidáme zeleninu. Karotku, brambory a brukev nakrájené na kostičky, list řapíkatého celeru posekaného na jemno, srdíčko zelí pokrájeného na proužky a oloupaná, jádřinců zbavená rajčata pokrájená nadrobno. Zalijeme vývarem a vaříme 30 minut.

  • 2

    Nyní přidáme čerstvý hrášek, mladé fazolky a rýži. Vaříme dalších 40 minut. Minutu před koncem vaření přidáme 2 prolisované stroužky česneku, posekanou bazalku a kerblík.

  • 3

    Podáváme v polévkové míse s bílým pečivem.

Komentáře k receptu