Venkovská polévka
Suroviny
- 50 g Cibule
- 100 g Máslo čerstvé
- 300 g Karotka
- 50 g Celer řapíkatý
- 75 g Máslo čerstvé
- 100 g Locika salátová
- 600 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 200 g Brukev řepka
- 300 g Veka
- 300 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Pórek
- 1 špetka Cukr moučkový
- 2 l Vývar drůbeží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 20 g
- Sodík 993 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 21 mg
- Draslík 405.5 mg
- Vláknina 10190 mg
- Vitamín A 10190 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a 5 minut podusíme. Budeme potřebovat karotku, brukev, pórek a řapíkatý celer. Zalijeme vývarem a vaříme 30 minut.
-
2
V jiném hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme lociku nakrájenou na menší kousky, osolíme, přidáme špetku cukru, zalijeme vývarem a povaříme 20 minut. Přidáme hrášek a vše rozmixujeme na kaši.
-
3
Kaši smícháme s vývarem, necháme projít varem a podáváme.
-
4
K polévce se výborně hodí opečené plátky veky.