César salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1122 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 152 mg
- Draslík 439 mg
- Vláknina 4311 mg
- Vitamín A 4311 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mixeru rozmixujeme předem opečené stroužky česneku, ančovičky, citronovou šťávu, worcester, hořčici a 10g nastrouhaného parmazánu. Zvolna přiléváme olej a mixujeme dohladka.
-
2
V míse promícháme salát s kostičkami osmažené žemle, poklademe žloutky vyloupnutými z bílků a zalijeme připravenou zálivkou. Vše dobře promícháme.
-
3
Při podávání posypeme salát hoblinkami parmazánu.