Langustová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 813 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 49.1 mg
- Draslík 189.9 mg
- Vláknina 1522.9 mg
- Vitamín A 1522.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpustíme 40 g másla, přisypeme cibuli a karotku, které jsme nakrájeli nahrubo. Přidáme posekanou petrželovou nať, bobkový list, tymián, vše krátce na másle orestujeme. Podlijeme vínem a koňakem, promícháme a dusíme ještě 5 minut.
-
2
Zeleninu zalijeme vývarem, přisypeme vařenou rýži, maso z langusty a povaříme 20 minut. Z polévky odstraníme bobkový list, vmícháme 20 g másla a polévku dobře rozmixujeme.
-
3
Podáváme v polévkové míse.