Bezé se žloutkovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Cukr krupice
  • 150 g Jahody zahradní
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Meduňka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 plátek Želatina bílá plátky
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 272.8 mg
  • Draslík 317.1 mg
  • Vláknina 7175 mg
  • Vitamín A 7175 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj krupicový cukr. Na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme ze směsi pomocí cukrářského sáčku oválky a na jejich okraje nastříkáme pusinky.

  • 2

    V troubě vyhřáté na 100 stupňů Celsia sušíme pečivo 1-2 hodiny.

  • 3

    V horké vodní lázni šleháme žloutky, vanilkový a moučkový cukr a pomerančovou šťávu ze dvou pomerančů na hustý krém. Přidáme rozpuštěnou želatinu a mícháme do vychladnutí.

  • 4

    Smetanu ušleháme a zlehka vmícháme do krému. Naplníme jím upečené sněhové oválky.

  • 5

    Dezert ozdobíme čerstvými jahodami a meduňkou.

Komentáře k receptu