Bezé se žloutkovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 14 g
- Sodík 90 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 272.8 mg
- Draslík 317.1 mg
- Vláknina 7175 mg
- Vitamín A 7175 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj krupicový cukr. Na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme ze směsi pomocí cukrářského sáčku oválky a na jejich okraje nastříkáme pusinky.
-
2
V troubě vyhřáté na 100 stupňů Celsia sušíme pečivo 1-2 hodiny.
-
3
V horké vodní lázni šleháme žloutky, vanilkový a moučkový cukr a pomerančovou šťávu ze dvou pomerančů na hustý krém. Přidáme rozpuštěnou želatinu a mícháme do vychladnutí.
-
4
Smetanu ušleháme a zlehka vmícháme do krému. Naplníme jím upečené sněhové oválky.
-
5
Dezert ozdobíme čerstvými jahodami a meduňkou.