Steak s pepřem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 10 g
- Sodík 181 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 84.5 mg
- Draslík 872.3 mg
- Vláknina 1541.5 mg
- Vitamín A 1541.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pepř a koření na steaky v hmoždíři nebo válečkem roztlučeme. Z masa připravíme steaky.
-
2
Silné plátky steaku potřeme polovinou oleje a steaky na bocích obalíme v rozdrceném koření.
-
3
Ve velké pánvi s masivním dnem rozehřejeme zbytek oleje na středním až prudkém plameni. Na rozehřátý olej vložíme steaky a po dobu 5-6 minut restujeme z obou stran, steaky obracíme pouze jednou.
-
4
Propečené steaky přesuneme na servírovací talíře a udržujeme je teplé.
-
5
Pod pánvi snížíme teplotu, na pánev opatrně, abychom se nepostříkali rozehřátým olejem, nalijeme víno a přidáme 125 ml vody. Víno a vodu přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 4 minuty, dokud se neodpaří polovina původního objemu tekutiny. Poté osolíme dle naši chuti.
-
6
Touto připravenou omáčkou pokapeme teplé steaky a můžeme servírovat.