Telecí játra na červených hroznech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 24 g
- Sodík 392 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 432.1 mg
- Draslík 471.9 mg
- Vláknina 1344.8 mg
- Vitamín A 1344.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra nakrájíme na tenké plátky a důkladně obalíme ve směsi mouky smíchané se solí a pepřem. Olej rozehřejeme v pánvi s masivním dnem a přibližně 2-3 minuty smažíme po obou stranách první polovinu jater tak, aby byly propečené i uvnitř. Po důkladném propečení játra vyjmeme a stejným způsobem osmahneme i druhou polovinu jater. Opečená játra odložíme stranou.
-
2
Na další pánvi si pomalu rozpustíme máslo, jakmile nám máslo začne pěnit, jemně vmícháme cukr, přidáme ocet a důkladně zamícháme. Vše přelijeme vývarem a přivedeme k varu.
-
3
Do této směsi přidáme hrozny a na nízkém stupni teploty vaříme 4-5 minut.
-
4
Opečená játra vložíme do pánve s připravenou směsi s hrozny a pomalinku játra prohříváme. Játra poléváme šťávou a lehce pohybujeme pánvi, aby se nám játra nepřichytla.
-
5
Nakonec játra ozdobíme na talíři snítky petržele.