Hovězí tokáň

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 750 g Hovězí maso vařené
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sůl
  • 120 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 400 g Paprikové lusky čerstvé
  • 200 g Protlak rajčatový
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1315 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 86.4 mg
  • Draslík 172.7 mg
  • Vláknina 1665 mg
  • Vitamín A 1665 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dušené nebo vařené hovězí maso nakrájíme na kousky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme dorůžova na části tuku. Přidáme maso, osolíme je, opepříme, osmahneme a za stálého míchání podusíme. Mírně podlijeme vývarem a dusíme ve vlastní šťávě.

  • 3

    Když je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme trochou vlažného vývaru, rozmícháme a dusíme doměkka.

  • 4

    Paprikové lusky zbavené semen opláchneme a nakrájíme na nudličky. Společně s rajčatovým protlakem je osmahneme na zbývajícím tuku a přidáme k masu.

  • 5

    Nakonec pokrm dochutíme solí a chvíli podusíme.

Komentáře k receptu