Vývar s koroptví zavářkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Koroptev
  • 30 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Lanýž
  • 25 ml Bešamel
  • 25 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 150 ml Víno červené
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 100 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 715 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 124.7 mg
  • Draslík 230.6 mg
  • Vláknina 178.1 mg
  • Vitamín A 178.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme koroptví maso, které pomeleme ve strojku, 2 lžíce bešamelu, smetanu, špetku soli, špetku muškátového oříšku, vejce a dva žloutky. Zavářku dáme do vymazané formičky a uvaříme ve vodní lázni 15 minut. Hotovou zavářku nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Do malého kastrůlku nalijeme víno, přisypeme žampióny a lanýže, které jsme nakrájeli na proužky a povaříme 3 minuty.

  • 3

    Do talíře vložíme lžíci zavářky, lžíci hub a zalijeme horkým vývarem.

Komentáře k receptu