Skopová pečeně s bramborem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 ks Cibule
  • 8 ks Brambory
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 kg Skopová kýta
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 509 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 920 mg
  • Vláknina 13520 mg
  • Vitamín A 13520 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopovou kýtu v celku prošpikujeme česnekem, který jsme rozkrojili na polovinu.

  • 2

    Maso osolíme a dáme do chladna na 1 hodinu odpočinout. Po hodině maso vložíme do pekáče, přelijeme olejem a dáme péct do rozehřáté trouby a pečeme při 180-200 °C. Po chvíli přilijeme 1 dl vody a průběžně maso obracíme a poléváme vzniklým výpekem.

  • 3

    Připravíme očištěné, umyté, na půlky rozkrojené cibule a brambory.

  • 4

    Cibulí obložíme kolem masa už po 30 minutách pečení. Osolené brambory dáme dokola masa vedle cibule až po 1 hodině pečení.

  • 5

    Brambory i maso se spolu budou péct ještě 30 minut.

  • 6

    Upečené maso a brambory budou mít zlatohnědou kůrku.

Komentáře k receptu