Skopová pečeně s bramborem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 35 g
- Sodík 509 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 920 mg
- Vláknina 13520 mg
- Vitamín A 13520 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.5 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopovou kýtu v celku prošpikujeme česnekem, který jsme rozkrojili na polovinu.
-
2
Maso osolíme a dáme do chladna na 1 hodinu odpočinout. Po hodině maso vložíme do pekáče, přelijeme olejem a dáme péct do rozehřáté trouby a pečeme při 180-200 °C. Po chvíli přilijeme 1 dl vody a průběžně maso obracíme a poléváme vzniklým výpekem.
-
3
Připravíme očištěné, umyté, na půlky rozkrojené cibule a brambory.
-
4
Cibulí obložíme kolem masa už po 30 minutách pečení. Osolené brambory dáme dokola masa vedle cibule až po 1 hodině pečení.
-
5
Brambory i maso se spolu budou péct ještě 30 minut.
-
6
Upečené maso a brambory budou mít zlatohnědou kůrku.