Obyčejná zavářka do čirých polévek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 16 g
- Sodík 12031 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 350 mg
- Draslík 245.5 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy rozklepneme vejce a žloutky. Šlehačem nebo metlou dobře rozšleháme. Pomalu přilijeme vařící bujón a přecedíme přes jemné sítko.
-
2
Podlouhlé formičky vymažeme máslem a zavářku do nich nalijeme.
-
3
Vaříme 15 minut ve vodní lázni. Uvařenou zavářku necháme vychladnout a nakrájíme ji na libovolné tvary (kostičky, kolečka a jiné).