Telecí pečínka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 22 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 143.3 mg
- Draslík 557 mg
- Vláknina 280 mg
- Vitamín A 280 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso omyjeme, posolíme, potřeme olejem a vložíme do pekáče,
-
2
maso obložíme celými stroužky česneku a zalijeme bílým vínem.
-
3
Pekáč s masem vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 1,5 hodiny při 150°C.
-
4
Během pečení poléváme maso výpekem.
-
5
Půl hodiny před dopečením maso otočíme, aby mělo zlatavou kůrku z každé strany a dopečeme.
-
7