Telecí pečínka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 8 ks Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 kg Telecí plec
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 143.3 mg
  • Draslík 557 mg
  • Vláknina 280 mg
  • Vitamín A 280 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso omyjeme, posolíme, potřeme olejem a vložíme do pekáče,

  • 2

    maso obložíme celými stroužky česneku a zalijeme bílým vínem.

  • 3

    Pekáč s masem vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 1,5 hodiny při 150°C.

  • 4

    Během pečení poléváme maso výpekem.

  • 5

    Půl hodiny před dopečením maso otočíme, aby mělo zlatavou kůrku z každé strany a dopečeme.

  • 7

Komentáře k receptu