Čorba z kopřiv

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 kg Kopřiva
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 936.9 mg
  • Vláknina 35708 mg
  • Vitamín A 35708 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé kopřivy umyjeme, obereme lístky a krátce povaříme. Scedíme je a pokrájíme nadrobno. Vodu z kopřiv si necháme. Na oleji si zpěníme pokrájenou jarní cibulku, přidáme k ní kopřivy, krátce je osmahneme a zalijeme 1 l vody z kopřiv. Přivedeme do varu a za stálého míchání opatrně přisypáváme kukuřičnou mouku, aby se nám neudělaly hrudky. Polévku osolíme a ještě povaříme 10 minut. Do odstavené polévky vmícháme rozšlehaná vajíčka.

  • 2

    K čorbě můžeme ještě přimíchat podle chuti kysané mléko.

Komentáře k receptu