Čorba z kopřiv
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 6 g
- Sodík 296 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 936.9 mg
- Vláknina 35708 mg
- Vitamín A 35708 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé kopřivy umyjeme, obereme lístky a krátce povaříme. Scedíme je a pokrájíme nadrobno. Vodu z kopřiv si necháme. Na oleji si zpěníme pokrájenou jarní cibulku, přidáme k ní kopřivy, krátce je osmahneme a zalijeme 1 l vody z kopřiv. Přivedeme do varu a za stálého míchání opatrně přisypáváme kukuřičnou mouku, aby se nám neudělaly hrudky. Polévku osolíme a ještě povaříme 10 minut. Do odstavené polévky vmícháme rozšlehaná vajíčka.
-
2
K čorbě můžeme ještě přimíchat podle chuti kysané mléko.