Hovězí ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 1500 g Hovězí kýta
  • 60 g Slanina vepřová
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Celer řapíkatý
  • 30 g Paprika červená
  • 200 g Pórek
  • 2 g Oregano sušené
  • 6 g Bazalka
  • 80 g Mrkev kořen
  • 6 g Petržel kudrnka
  • 12 g Protlak rajčatový
  • 36 ml Olej olivový
  • 185 ml Víno červené
  • 375 ml Hovězí vývar základní
  • 185 ml Passata (drcená rajčata)
  • 60 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 730 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 168.8 mg
  • Draslík 1051.5 mg
  • Vláknina 4500.1 mg
  • Vitamín A 4500.1 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do masa uděláme hlubší zářezy a naplníme je kousky špeku.

  • 2

    Maso opečeme na rozpáleném oleji s máslem do zhnědnutí. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Cibuli, mrkev, celer a pórek pokrájíme na drobné kousky a společně s česnekem a kayenským pepřem přidáme k masu. Vše necháme 10 minut smažit.

  • 4

    Poté přilijeme víno a za vysoké teploty necháme vyvařit. Pak přidáme rajčatový protlak a vývar a vaříme 30 minut.

  • 5

    K omáčce přidáme passatu, bazalku, oregano. Dochutíme solí a pepřem. Přiklopíme pokličkou a vaříme cca 60 minut do změknutí masa.

  • 6

    Uvařené maso vyjmeme z omáčky, necháme odležet 10 minut a až poté krájíme na jednotlivé porce.

  • 7

    Do hotové omáčky vmícháme smetanu a pokrájenou petržel.

Komentáře k receptu