Omeleta s houbami a fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 36 g Máslo čerstvé
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 40 g Fenykl čerstvý
  • 24 ml Olej olivový
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 757.6 mg
  • Draslík 475 mg
  • Vláknina 2240 mg
  • Vitamín A 2240 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě třetiny másla rozpustíme na pánvi a necháme na něm osmahnout pokrájené houby a fenykl. Smažíme do změknutí fenyklu. Osolíme, opepříme a z pánve odebereme.

  • 2

    Na pánev přilijeme olej a zbytek másla, necháme rozehřát. Vajíčka rozšleháme vidličkou, přidáme 5 g pokrájených fenyklových listů a osolíme, opepříme. Vajíčka nalijeme na pánev a zprudka smažíme. Odhrnujeme vařečkou od stran směrem ke středu, aby omeleta byla nadýchaná. Je-li omeleta na spodní straně tužší a na vrchní ještě měkká, přisypeme na polovinu omelety houby, omeletu přeložíme a ještě půl minuty opékáme.

  • 3

    Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu