Omeleta s houbami a fenyklem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 44 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 757.6 mg
- Draslík 475 mg
- Vláknina 2240 mg
- Vitamín A 2240 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dvě třetiny másla rozpustíme na pánvi a necháme na něm osmahnout pokrájené houby a fenykl. Smažíme do změknutí fenyklu. Osolíme, opepříme a z pánve odebereme.
-
2
Na pánev přilijeme olej a zbytek másla, necháme rozehřát. Vajíčka rozšleháme vidličkou, přidáme 5 g pokrájených fenyklových listů a osolíme, opepříme. Vajíčka nalijeme na pánev a zprudka smažíme. Odhrnujeme vařečkou od stran směrem ke středu, aby omeleta byla nadýchaná. Je-li omeleta na spodní straně tužší a na vrchní ještě měkká, přisypeme na polovinu omelety houby, omeletu přeložíme a ještě půl minuty opékáme.
-
3
Ihned servírujeme.