Tagliatelle s ragú
Suroviny
- 60 g Cibule
- 120 g Játra kuřecí
- 60 g Máslo čerstvé
- 40 g Mrkev kořen
- 20 g Sýr Parmezán
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 20 g Celer řapíkatý
- 220 g Vepřové maso mleté
- 400 g Těstoviny Tagliatelle
- 90 g Pancetta
- 220 g Hovězí maso mleté
- 3 g Oregano sušené
- 185 ml Mléko polotučné
- 125 ml Víno bílé
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 4 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 936 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1260 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 13028.2 mg
- Draslík 717.6 mg
- Vláknina 9180.5 mg
- Vitamín A 9180.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, mrkev, celer a pancettu. K zelenině přidáme mleté maso, posypeme oreganem, muškátovým oříškem, osolíme a opepříme. Necháme maso zatáhnout, poté přidáme nadrobno nakrájená drůbeží játra a vaříme do změny barvy masa.
-
2
Přilijeme víno a za vysoké teploty ho necháme vyvařit. Poté k masu vlijeme 125 ml mléka a na mírném plameni necháme 10 minut vařit.
-
3
Do omáčky přidáme pokrájená rajčata a 1/2 vývaru, hrnec přikryjeme mírně poodklopenou poklicí a necháme 3 hodiny vařit. Dle potřeby přiléváme vývar, aby směs nevyschla.
-
4
Než se uvaří omáčka, uvaříme těstoviny dle návodu. Těsně před podáváním vmícháme do omáčky zbytek mléka, osolíme a opepříme dle potřeby. Těstoviny podáváme přelité omáčkou, posypané strouhaným parmezánem.