Pasta e ceci
Suroviny
- 70 g Cibule
- 40 g Mrkev kořen
- 20 g Sýr Parmezán
- 125 g Těstoviny konzumní
- 12 g Celer řapíkatý
- 250 g Cizrna
- 6 g Rozmarýn čerstvý
- 24 g Protlak rajčatový
- 36 ml Olej olivový
- 1500 ml Vývar zeleninový
- 10 ml Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 27 g
- Sodík 2065 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 1108.4 mg
- Vláknina 30321 mg
- Vitamín A 30321 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cizrnu necháme máčet přes noc ve studené vodě. Před přípravou vodu slijeme a cizrnu propláchneme pod studenou vodou. Dáme stranou.
-
2
Na rozpáleném oleji osmažíme pokrájenou zeleninu, česnek, rozmarýn a necháme smažit 8 minut.
-
3
Vše osolíme, opepříme a přidáme chilli, rajčatový protlak, vývar a propláchnutou cizrnu. Necháme vařit cca 1 hodinu, do změknutí cizrny. Během varu přiléváme vodu, aby se zcela nevyvařila. Po uvaření cizrny doměkka přisypeme těstoviny a vaříme dle návodu.
-
4
Před podáváním zakápneme olivovým olejem a posypeme strouhaným parmezánem.