Makrela na řecký způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 992 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 69 g
- Sodík 2698 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 240 mg
- Draslík 201 mg
- Vláknina 11922 mg
- Vitamín A 11922 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makrely omyjeme, očistíme, vykucháme a znovu opláchneme vodou. Necháme odkapat, pak je osolíme a zprudka opečeme na pánvi v rozpáleném olivovém oleji po obou stranách dozlatova.
-
2
Makrely z pánve vyndáme na talíř a do výpeku dáme pokrájenou cibuli a olivy na kolečka, přidáme kečup, rajčatový protlak, bílé víno, cukr a sůl podle chuti, opepříme a vše dobře promícháme. Dusíme pod pokličkou 20 minut.
-
3
Do hotové omáčky vložíme opečené makrely a podáváme teplé s bramborami nebo rýží.