Fazolky zapečené s máslem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 17.4 mg
  • Draslík 263.8 mg
  • Vláknina 6750 mg
  • Vitamín A 6750 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté fazolky nakrájíme na proužky, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka.

  • 2

    Uvařené fazolky scedíme a po okapání vsypeme na pánev. Polijeme je rozpuštěným máslem, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme pod grilem nebo ve vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu