Telecí saltimbocca

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 480 g Telecí kýta
  • 8 g Šalvěj čerstvá
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Prosciutto sušené
  • 185 ml Víno bílé
  • 24 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 111.6 mg
  • Draslík 494.6 mg
  • Vláknina 3612 mg
  • Vitamín A 3612 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý řízek položíme plátek prosciutta a kousek šalvěje a přišpendlíme párátkem.

  • 2

    Takto připravené maso osmažíme na rozpáleném oleji, šunkou navrch.

  • 3

    Maso odebereme z pánve, vylijeme olej a na pánev vlijeme víno. Necháme zpola vyvařit, poté přidáme máslo, osolíme a opepříme.

  • 4

    Připravenou omáčkou přelijeme maso při servírování a ihned podáváme.

Komentáře k receptu