Kuřecí steak s mrkví a bramborem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 400 g Mrkev kořen
  • 350 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.34 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 471 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 148.8 mg
  • Draslík 1775.5 mg
  • Vláknina 18744.8 mg
  • Vitamín A 18744.8 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a mrkev oloupeme, nakrájíme na kostky, osolíme a uvaříme doměkka.

  • 2

    Kuřecí prsa osolíme, opepříme a rychle osmahneme na oleji z obou stran.

  • 3

    Vložíme do zapékací nádoby a ještě 20 minut pečeme v troubě.

  • 4

    Vařenou zeleninu scedíme a zalijeme horkým mlékem, přidáme máslo, sůl, mletý tymián a rozšťoucháme.

Komentáře k receptu