Bistecca alla pizzaiola

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 550 g Rajčata
  • 2 g Bazalka
  • 2 g Petržel kudrnka
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 869.6 mg
  • Vláknina 3546.3 mg
  • Vitamín A 3546.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme, opepříme a potřeme lžící olivového oleje, necháme stranou odstát.

  • 2

    Rajčata přelijeme horkou vodou a oloupeme slupky, poté je pokrájíme na menší kousky.

  • 3

    Na dalších 2 lžících olivového oleje osmahneme česnek, osolíme a opepříme a smažíme do zezlátnutí česneku. Přidáme rajčata a nasekanou bazalku a vaříme 5 minut.

  • 4

    Na zbývajícím oleji osmažíme zprudka maso, cca 2 minuty z každé strany. Poté maso poskládáme na pánev tak, aby se mírně překrývalo, přelijeme rajčatovou omáčkou a přiklopené necháme podusit 5 minut.

  • 5

    Servírujeme posypané petrželí.

Komentáře k receptu