Bistecca alla pizzaiola
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 10 g
- Sodík 150 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 63 mg
- Draslík 869.6 mg
- Vláknina 3546.3 mg
- Vitamín A 3546.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolíme, opepříme a potřeme lžící olivového oleje, necháme stranou odstát.
-
2
Rajčata přelijeme horkou vodou a oloupeme slupky, poté je pokrájíme na menší kousky.
-
3
Na dalších 2 lžících olivového oleje osmahneme česnek, osolíme a opepříme a smažíme do zezlátnutí česneku. Přidáme rajčata a nasekanou bazalku a vaříme 5 minut.
-
4
Na zbývajícím oleji osmažíme zprudka maso, cca 2 minuty z každé strany. Poté maso poskládáme na pánev tak, aby se mírně překrývalo, přelijeme rajčatovou omáčkou a přiklopené necháme podusit 5 minut.
-
5
Servírujeme posypané petrželí.