Rajská francouzská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1010 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 1811.4 mg
  • Vláknina 18422.2 mg
  • Vitamín A 18422.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 102.3 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata rozpůlíme, vybereme jádřince a pokrájíme na větší kousky. Vložíme do hrnce, přidáme máslo, osolíme a opepříme. Okořeníme petrželkou a česnekem.

  • 2

    Omáčku nepodléváme, rajčata obsahují dostatek vody. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 25 až 30 minut.

  • 3

    Vzniklý protlak přecedíme přes jemné sítko nebo gázu.

  • 4

    Nakonec vmícháme lžíci másla.

Komentáře k receptu