Bešamelová francouzská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 21 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 43 mg
- Draslík 69.9 mg
- Vláknina 2964.2 mg
- Vitamín A 2964.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1567.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Podlijeme vroucím mlékem, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, pokrájenou cibuli, hřebíček, posekanou petrželku, bobkový list a tymián. Za občasného míchání vaříme 30 minut.
-
2
Hotovou omáčku scedíme přes jemné sítko a vmícháme do ní lžíci másla.